Please enable JS

Consultancy | Projecten

SIGGIS | Spatial Intelligence Genuine & Generic IT Solutions

Onze PROJECTEN

"Onze eerste en grootste prioriteit is om onze arbeiders op het terrein meer veiligheid te kunnen bieden."

-Damien Paque, teamleider geoservices en -oplossingen bij Infrabel.


Infrabel
Project by Siggis | Infrabel

In 2018 startte Infrabel met ArcGIS om de infrastructuurgegevens te consolideren en te verbeteren. SIGGIS was betrokken bij het realiseren van tools om as-built records te digitaliseren, CAD-tekeningen (computer-aided design) te georefereren en de locaties van activa te valideren. Met deze tools konden ze ook foto's van camera's op treinen georefereren en zeer nauwkeurige dronebeelden van het Belgische spoorwegsysteem opnemen. Het resultaat van dit alles is InfraGIS, één enkele bron van nauwkeurige en up-to-date ruimtelijke gegevens voor alle spoorweginfrastructuur die Infrabel beheert.





 
De gegevens in InfraGIS zijn beschikbaar voor ongeveer 10.000 werknemers van Infrabel via een app genaamd InfraGIS Viewer. InfraGIS Viewer is gebouwd binnen ArcGIS Enterprise en maakt gebruik van ArcGIS API voor JavaScript, en bestaat uit drie gesynchroniseerde viewers.
InfraGIS Viewer is nu de meest gebruikte cartografische app bij Infrabel. Het speelt een belangrijke rol in het beheer van de veiligheid van de werknemers. Met behulp van geofencing in ArcGIS Pro creëert het technologieteam van Infrabel een virtuele omheining rond de werkruimte van een mobiele ploeg en verdeelt deze in veilige zones en gevarenzones.



 
URL: https://www.esri.com/about/newsroom/arcnews/belgian-rail-company-reenvisions-worker-safety/​ 
 

HELPDESK

Ons support team helpt u uit de nood bij problemen met standaard software of bij maatwerk met een onderhoudscontract.

Bel Ons

T | +32 (0)2 300 86 75